1

Wie wint de AVRO Toneel Publieksprijs?

De Wijze Kater, Karakter en Richard III genomineerd

Stadsschouwburg Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 11 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Na de speciale stemavonden zijn drie theatervoorstellingen genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs. De Wijze Kater, Karakter en Richard III maken kans op de prijs.

De drie genomineerde voorstellingen werden op de stemavonden allemaal gewaardeerd met een cijfer hoger dan een 8,1. De eindscore wordt voor 50 procent bepaald door het gemiddelde van het cijfer van de stemavonden in de theaters en voor 50 procent door het cijfer van de online stemronde. De voorstelling met de hoogste eindscore wint de AVRO Toneel Publieksprijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 11 september 2011 in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de voorstellingen:

De Wijze Kater

De Wijze Kater is een komisch sprookje over een hele bijzondere kat. Het dier helpt een man die al zijn geld is kwijtgeraakt, een vrouw te vinden. Tijdens zijn zoektocht komt de kater terecht bij een koning die ten einde raad is door een rattenplaag. De koning laat de kater de koningsscepter zwaaien en dat heeft nogal wat voeten in de aarde.

Wie wonnen de Toneel Publieksprijs al? Bekijk de kroondragers.

Karakter

Deze voorstelling gaat over een alom gevreesde deurwaarder, Dreverhave en zijn zoon Katadreuffe, verwekt bij de dienstbode Joba. Met blinde ambitie en ijzeren discipline probeert de jonge Katadreuffe zich uit zijn eenvoudige milieu op te werken tot advocaat. In zijn streven wordt hij consequent tegengewerkt door een geheimzinnige figuur. Het blijkt zijn eigen vader te zijn.

Richard III

Richard III is Shakespeare's meeslepende portret van een charmante en machtsbeluste carrière-maker. Het stuk beschrijft zijn onwaarschijnlijke opkomst en ondergang. De hoofdpersoon heeft er alles voor over om de troon te bestijgen. Maar al dat eenmaal is gelukt wordt hij geconfronteerd met de vraag: Is dit alles?

Bekijk nog meer leuke theatervoorstellingen op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 oktober 2010 - 181