1

Keizerlijke klokken in Museum Speelklok

Acht Chinese speelklokken voor expositie naar Nederland

Museumkalender Nieuws door

archief oud artikel 12 oktober 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht Museum Speelklok opent zaterdag de tentoonstelling SingSong, Schatten uit de Verboden Stad voor publiek. Dankzij een unieke samenwerking met het grote Palace Museum uit de Verboden Stad in Beijing kan het Utrechtse museum acht Chinese speelklokken laten zien.

De bijzondere speelklokken zijn oorspronkelijk van de Chinese keizer Qianlong (1736 - 1795), die ze verzamelde. De klokken werden in de 18e vanuit het Westen naar China verhandeld en waren begeerlijke geschenken.

Máxima

Museum Speelkok hielp restauratoren van het Palace Museum drie jaar lang met het opknappen van de speelklokken. De restauratie kon gefinancieerd worden met een Europese subsidie. Als dank hiervoor mag het museum de keizerlijke klokken tentoonstellen. SingSong, Schatten uit de Verboden Stad wordt zaterdag geopend door Prinses Máxima.

Bezoekers kunnen de speelklokken tot 28 februari 31 maart (wegens succes verlengd) in Museum Speelklok bewonderen. Daarna verdwijnen ze weer naar de Verboden Stad.

Kijk voor een overzicht van tentoonstellingen op de museumkalender van DagjeWeg.NL. Bekijk ook de kalender voor de herfstvakantie met herfstachtige activiteiten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 oktober 2010 - 760