1

Kröller Müller eert Rietveld

Rietveld-paviljoen opent in Veluws museum

Kröller Müller Museum Nieuws door

archief oud artikel 14 oktober 2010 Cultuur Otterlo, Gelderland Eindelijk is het Rietveld-paviljoen bij het Kröller Müller Museum weer teruggekeerd in de staat zoals Rietveld het in 1955 bedoelde. Na een restauratie opent het paviljoen vandaag voor een derde leven.

Architect Gerrit Rietveld ontwierp het paviljoen in 1955 voor een internationale beeldententoonstelling in Park Sonsbeek in Arnhem. Omdat het toen een tijdelijk bouwwerk was, gebruikte hij geen duurzame materialen. In 1965 kreeg het bouwwerk een tweede leven, als beeldenpaviljoen van het Kröller Müller Museum. Maar de materialen waren geen lang leven beschoren. Daarom is besloten het bouwwerk opnieuw op te bouwen.

Materialen

Van buiten ziet het paviljoen er nog steeds uit zoals Rietveld bedoelde. "Luchtig, rank en elegant", zo is te lezen in Trouw. En ook van binnen zijn materialen gebruikt met de uitstraling en textuur die Rietveld oorspronkelijk gebruikte.

Het paviljoen staat vanwege zijn leeftijd niet geregistreerd als monument, maar wordt wel zo beschouwd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 oktober 2010 - 318

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!