1

Griezelen in Diergaarde Blijdorp

Spannende activiteiten in herfstvakantie

Diergaarde Blijdorp Redactioneel door

archief oud artikel 15 oktober 2010 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De dagen worden korter, de bladeren vallen en het wordt guur buiten. Een prima sfeertje om te griezelen in Diergaarde Blijdorp. Daar is het namelijk EngeDierenJaar.

De herfstvakantie wordt een echte Enge-Dieren-Week in Diergaarde Blijdorp. Zo maken bezoekers kennis met de minder aaibare dieren van de dierentuin. Er zijn allerlei activiteiten te beleven. Dierverzorgers vertellen enthousiast over hun dieren zoals krokodillen, gieren, leeuwen en insecten. Ook kun je meekijken bij het voeren van de haaien. Op vaste tijden vertelt een deskundige alles over deze bijzondere voedersessies. Nog meer ontdekken over haaien? Elke dag vertelt onderwaterfotograaf Peter Verhoog alles over zijn spannende baan in het Eauditorium. Bekijk alle activiteiten in de herfstvakantie op de website van Blijdorp.

Kinderen

Kinderen kunnen knutselen in de Rivièrahal en zich laten schminken. Ook is er een leerzame EngeDierenSpeurtocht die langs dieren leidt die vaak als griezelig worden beschouwd, zoals spinnen, gieren en allerlei insecten. Het speurtochtpakket, inclusief bordspel, is verkrijgbaar in de ZOOvenirwinkels.

Extra lang open

Donderdagavond 21 oktober is de Diergaarde eens extra lang open voor de naZOOmeravond. Kinderen kunnen deelnemen aan een speciale lampionnenroute en via de speciaal uitgestippelde EngeDierenRoute ontmoeten de bezoekers de verzorgers van de insecten, krokodillen en gieren die enthousiast over hun dieren vertellen. En er zijn diverse informatie-punten bij leeuwen, wolven, tijgers, hyena's, wurgslangen en vleermuizen. Daarnaast biedt de avond volop griezelige verrassingen! Vanaf 15:00 uur is er een speciaal naZOOmeravond tarief.

Kraamvisite

Genoeg gegriezeld? Ga dan langs bij de Blijdorp-baby's zoals de tijgertjes Gio & Vanni, olifantje Faya, girafje Doris en de hyenababy. Vooral de tijgertjes zijn een echte publiekstrekker. Hun peetvader is niemand minder dan de oud-international Giovanni van Bronkchorst.

Ga naar Rotterdam en bezoek Diergaarde Blijdorp!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 oktober 2010 - 1497