Slokt Libéma Dierenpark Emmen op?

Exploitant toont interesse in Drentse dierentuin

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 15 oktober 2010 Natuur Emmen, Drenthe Dierenpark Emmen bevindt zich al langere tijd in zwaar weer. Kan exploitant Libéma de Drentse dierentuin van het faillissement redden? De directie van het bedrijf, uitbater van onder meer Safaripark Beekse Bergen, heeft interesse getoond in de Emmense dierentuin.

Deze week kreeg Dierenpark Emmen te maken met tegenvallende onderzoeksresultaten. Volgens onderzoeksbureau UNO stevent de dierentuin af op een faillissement. Een stevige reorganisatie is noodzakelijk. Het Brabantse bedrijf Libéma meldt zich met een oplossing voor de noodlijdende dierentuin. De exploitant heeft woensdag de directie van Dierenpark Emmen benaderd. Het bedrijf is geïnteresseerd in exploitatie van de dierentuin.

Nieuw park

Begin volgend jaar start Dierenpark Emmen met de bouw van een nieuw park. Hiervoor moet nog 120 miljoen euro op tafel komen. Het park zoekt nog investeerders. Libéma heeft ook belangstelling voor de exploitatie van dit nieuwe park.

Bijzonder enthousiast

Libéma noemt Dierenpark Emmen 'een prachtige dierentuin' en is 'bijzonder enthousiast'. Directeur Frankwin van Beers van Dierenpark Emmen was nog niet op de hoogte van Libéma's plannen. Hij zegt 'blij verrast' te zijn en vindt de interesse van de exploitant interessant.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:01:25 · Gepubliceerd: 15 oktober 2010 - 357