1

Filmposter Sint nu al omstreden

Goedheiligman wordt bloeddorstige moordenaar

Dick Maas Nieuws door

archief oud artikel 19 oktober 2010 Cultuur 't Heerlijk avondje op 5 december zal nooit meer hetzelfde zijn. Althans volgens de makers van de film Sint, waarin de goedheiligman een bloeddorstige moordenaar is. De filmposter alleen al roept verontwaardigde reacties op.

De film Sint gaat op 11 november in première. In deze film is Sinterklaas geen lieve oude man die cadeautjes brengt, maar een gevallen bisschop die bij volle maan op 5 december wraak neemt op iedereen die tegen hem en zijn roversbende is.

Vind veilige films voor kinderen op DagjeWeg.NL. Lees: Op het rode pluche in de herfstvakantie.

De landelijke ouderorganisatie Ouders & Coo roept ouders van jonge kinderen op om tot 5 december de bioscopen die Sint vertonen te mijden. "Door Sinterklaas als een horrorfiguur neer te zetten, poogt Dick Maas bewust de traditie om zeep te helpen", zegt directeur Werner van Katwijk van Ouders & Coo in De Telegraaf. "Het kinderfeest is meer waard dan dit artistieke gedrocht van Dick Maas."

Schrikken

Regisseur Johan Nijenhuis is het ook niet eens met de filmposter. "Alle kinderen zullen van de poster schrikken", vertelt Nijenhuis maandag in RTL Boulevard. "Het is gemaakt door een paar heel enge meneren die er tegen zijn dat Sinterklaas weer naar Nederland komt", zou de regisseur tegen zijn kinderen zeggen. De regisseur van Sint, Dick Maas, snapt deze ophef niet. Hij vindt dat ouders best aan hun kinderen uit kunnen leggen dat het hier gaat om 'de enge broer van Sinterklaas'.

De Reclame Code Commissie doet binnenkort uitspraak of de poster wel of niet door de beugel kan. De commissie kreeg al honderden klachten van bezorgde ouders binnen.

Moet poster verboden worden?

Bekijk de Trailer van Sint

Vind alle bioscopen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 oktober 2010 - 15038