Groot mediafeest tijdens Cinekid Festival

Beste films en favoriete acteurs

Cultuurpark Westergasfabriek Redactioneel door

archief oud artikel 22 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland In de herfstvakantie is het één groot mediafeest! Tijdens het Cinekid Festival bekijk je de beste films ter wereld, zie je nieuwe televisieprogramma's als eerste, ontmoet je favoriete acteurs en test je de nieuwste games.

In Cultuurpark Westergasfabriek Amsterdam draaien vanaf 20 tot en met 29 oktober de nieuwste kinderfilms en televisieseries. Het thema van het filmfestival, dat ieder jaar in de herfstvakantie volle zalen trekt, is Fantastische Verhalen. Ga op stap met de Grote Vriendelijke Reus en sta midden tussen de insecten met Erik of het klein insectenboek.

Medialab

Bezoek ook het 1200 vierkante meter grote Medialab, vol met vernieuwende, interactieve technologie en media in de meest spannende en vreemde combinaties. Altijd al willen presenteren, acteren of stunten? Volg dan een Presenteren kun je leren!-workshop, een Masterclass acteren of een Stuntman voor 1 dag!-workshop en leer het vak van echte, bekende professionals.

Fantastische Verhalen

In het thema van Cinekid Festival 2010 Fantastische Verhalen spelen verzonnen wezens, imaginaire werelden, magische gebeurtenissen en andere bovennatuurlijke elementen de hoofdrol. In het filmprogramma worden fantastische klassiekers als E.T." (Steven Spielberg, 1982) en The NeverEnding Story (Wolfgang Petersen, 1984) op het witte doek vertoond. Ook veel Nederlandse films van dit jaar vallen binnen het thema. Zo kan je onder andere naar Iep! (2010), Lang en Gelukkig (Pieter Kramer, 2010) en Foeksia de miniheks (Johan Nijenhuis, 2010). In het Medialab kun je verschillende workshops volgen binnen het thema Fantastische Verhalen. Op de Animatieplaats maak je bijvoorbeeld een filmpje waarin je zelf vliegt als Viegeltje uit de film Iep!.

Activiteiten

Voor mediaprofessionals organiseert Cinekid een uitgebreid programma met allerlei boeiende activiteiten. Met de Cinekid for Professionals Conference, 27 en 28 oktober, wil Cinekid professionals de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied laten ontdekken en de mogelijkheid bieden hun netwerk uit te breiden. Sprekers zijn onder andere David Freeman, producent en game- en scriptschrijver bij Pixar, Disney en Aardman Animations, James Alliban, augmented reality specialist bij Skive en Kevin Haug, visual effects specialist bij The Kite Runner en Quantum of Solace.

Bezoekersinformatie

Cinekid Festival 2010
Cultuurpark Westergasfabriek
20 oktober tot en met 29 oktober 2010

De toegangsprijzen zijn verschillend per voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 12:08:27 · Gepubliceerd: 2010-10-21 12:14:18 - 1177