Sprookjesachtige wintertuin rondom Het Loo

Een wintertuin herleeft in Apeldoorn

Een Wintertuin Herleeft Nieuws door

archief oud artikel 21 oktober 2010 Natuur Apeldoorn, Gelderland De winter koud en guur? Niet rondom Paleis het Loo. In de tentoonstelling Een Wintertuin Herleeft is een exotische plantenwereld te zien van Koning Willem II, die in de winter romantische feesten versierden.

Koning Willem II bezat, naast een grote schilderijencollectie, een prachtige verzameling van meer dan 3.000 exotische planten. Palmen, varens, bromelia's, citrusbomen en zeldzame boomvarens. Deze planten zie je meestal in subtropische oorden, maar Koning Willem kocht kassen zodat ze ook in het koude kikkerlandje konden groeien. Samen met zijn echtgenote Anna Paulowna zorgde hij voor prachtige sprookjestuinen, met rondvliegende vogels, tientallen kaarsen en prachtige planten.

Sprookjestuin

In de tentoonstelling Een Wintertuin Herleeft op Paleis het Loo wanen bezoekers zich voor even in de sprookjestuin uit het verleden. Exotische planten, vazen en unieke porseleinen bloemetagères zijn te aanschouwen. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht. Zo voelt iedereen zich voor even een prins of prinses.

Bezoekersinformatie

Een Wintertuin Herleeft
Paleis Het Loo
16 oktober 2010 tot en met 20 februari 2011
Toegangsprijzen: € 10,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-21 14:14:09 - 559