Filmposter enge Sint blijft hangen

'Geen grens overschreden'

Filmposter Sint nu al omstreden Nieuws door

archief oud artikel 22 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De filmposters van de horrorfilm Sint mogen van de Reclame Code Commissie (RCC) blijven hangen. De RCC heeft alle klachten over de 'griezelige' filmposters afgewezen.

Volgens de RCC is er geen grens overschreden. 'Op het eerste gezicht herkent men op de poster het silhouet van Sinterklaas op zijn paard', aldus de Commissie op haar website. 'En dit is voor kinderen niet angstaanjagender dan een willekeurige andere afbeelding van de Sint. Het gezicht van de Sint is zeer onduidelijk en donker afgebeeld. Bij bestudering van zeer nabij wordt dit nauwelijks anders.'

Cinekid Festival 2010: het kinderuitje in de herfstvakantie. Ontmoet je favoriete acteurs en bekijk de beste films ter wereld.

Om zeep helpen

De filmposter van Sint roept verontwaardigde reacties op. Landelijke ouderorganisatie Ouders & Coo riep ouders van jonge kinderen begin deze week op om bioscopen die de film laten zien te mijden. Regisseur Dick Maas zou 'bewust pogen een traditie om zeep te helpen'.

Collega-regisseur Johan Nijenhuis kreeg de bibbers van de horror-Sint. 'Alle kinderen zullen van de poster schrikken', aldus Nijenhuis tegen RTL Boulevard.

De RCC oordeelt vandaag dat dit allemaal wel meevalt. 'De details op de poster zoals de staf, het hoofd van het paard en de gedeeltelijk rode letters van het woord 'Sint' zullen, naar het oordeel van de Commissie, door kinderen niet met horror in verband worden gebracht of als eng worden ervaren.'

Bekijk de trailer van Sint

De film Sint gaat op 11 november in première. In de film is Sinterklaas geen lieve oude man die cadeautjes brengt, maar een gevallen bisschop die bij volle maan op 5 december wraak neemt op iedereen die tegen hem en zijn roversbende is.

Vind alle bioscopen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 oktober 2010 - 1291