Kippenvel in de piste

Kerstcircus |  
Redactioneel door

Een dagje uit naar het circus

29 oktober 2010 Toerisme Een kinderlijk enthousiasme overvalt je wanneer het zeildoek van een circustent openvalt. Het spektakel, de dieren en het kippenvel bij een adembenemende stunt. Een dagje uit waar het hele gezin van geniet. Of het nu bij een groots festival is, of een circus waar kinderen zelf de piste betreden. Tadaa! Hier is het circus!

Een echt circus kan niet zonder klunzige clown en een razende jongleur. Maar dat circus nog veel meer achter de coulissen bewaart, dat bewijst het internationale circusfestival Circo Circolo. Op Landgoed Velder, tussen Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch spelen zich in 10 dagen tijd wel 120 voorstellingen af. Verschillende circussen brengen hun beste stunts en mooiste uitvoeringen. Traditionele acts als jongleren en acrobatiek vloeien samen met moderne dans, muziek en theater. Ook jong talent krijgt een kans om haar kunsten te vertonen tijdens het festival. Maar behalve een kunstje vertonen, laten de artiesten ook hun emoties zien. Dat maakt Circo Circolo anders dan een 'gewoon' circus. Te zien van 22 tot en met 31 oktober 2010. Bekijk de uitzending van het NOS Journaal over Circo Circolo.


Apassionata

Een heel ander circus is Apassionata. Deze meest spectaculaire paardenshow van Europa viert de kerstdagen in Nederland. Apassionata boeit dan de RAI in Amsterdam met een splinternieuw sprookje. In het Licht van Sterren verbeelden 40 prachtige paarden een sprookje over Leyla en het sterrenstof. Arabieren, Friezen en IJslanders maken er samen een wervelende show van. Zo draaft ruiter Petra Geschonneck als een ware Pegasus de zaal binnen en maakt de Fransman Laurent Jahan samen met zijn ezels het publiek aan het lachen.

Circus in het theater

De sfeer van het circus vind je ook in het theater. Het Canadese theatergezelschap Cirque Éloize neemt het publiek mee naar de piste, waar een circusgroep oefent voor een show. Fantasie en werkelijkheid wisselen elkaar af in kleine, geheime liefdesverhalen. Op het toneel stort maar liefst 50.000 liter water naar beneden! Cirque Éloize wordt wel genoemd als de tegenhanger van het bekende Cirque du Soleil.

Leef als circusartiest

Tadaa! In de piste van Circus Elleboog zijn kinderen zelf de artiesten. Hangend aan de trapeze of balancerend op de eenwieler ervaren ze het echte circusleven. Deze kunsten leren ze tijdens een workshop of een training. Iedere cursus sluit af met een echt optreden. Helemaal uitgedost in kleurige kostuums en schmink stralen de kleine sterren als geen ander. Ook bij Circus Tadaa! kan iedereen optreden als circusartiest. Complete groepen verzorgen hier zelf een spetterende voorstelling.

Tijdens de kerstdagen een circus bezoeken? Vind een kerstcircus in Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-28 15:46:16 - 814