1

Letterkundig Museum eert Mulisch

Tentoonstelling rondom overleden schrijver #Mulisch

Letterkundig Museum Nieuws door

archief oud artikel 1 november 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Afgelopen zaterdag overleed Harry Mulisch op 83-jarige leeftijd. Het Letterkundig Museum in Den Haag bewijst de schrijver de laatste eer met een tentoonstelling rondom zijn oeuvre.

"In de tentoonstelling zijn allerlei foto's en handschriften van Mulisch te zien uit de collectie van het Letterkundig Museum", vertelt een woordvoerster van het museum. "Onze conservatoren zijn heel druk bezig om alles rond te krijgen."

Actueel

"Vorige week hoorden we al dat het slecht ging met Mulisch", legt de woordvoerster uit. "Daarom zijn we snel aan de slag gegaan met een mooie tentoonstelling." Hoe lang de tentoonstelling te zien is, dat is nog niet bekend. "Het Letterkundig Museum wil actueel zijn. Dus als er andere bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden, kan het zijn dat de tentoonstelling zo weer weg is. Maar het kan ook zijn, dat de tentoonstelling wel drie maanden te zien is."

Appie Baantjer

Het Letterkundig Museum besteedt in een reeks actuele tentoonstellingen aandacht aan belangrijke gebeurtenissen in de literaire wereld. Eerder al waren er tentoonstellingen te zien over de overleden schrijvers Herman Franke en Appie Baantjer. "De tentoonstelling over Harry Mulisch wordt wel een stuk groter. Bij Appie Baantjer waren er bijvoorbeeld een stuk of drie vitrines te zien. De tentoonstelling over Mulisch heeft er vijftien."

Verfilming Ontdekking van de Hemel

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 november 2010 - 256