Hermitage verleidt bioscoopbezoekers

Alexander de Grote op het witte doek #Hermitage

Hermitage Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 9 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Als eerste Nederlandse museum gaat de Hermitage in Amsterdam reclame maken in de bioscoop. In tientallen bioscopen is de hele maand november de trailer te zien van de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote.

Wie was Alexander de Grote? Waarom is deze koning zo vaak als voorbeeld gebruikt en afgebeeld? Bioscoopbezoekers ontdekken de indrukwekkende geschiedenis van deze wereldleider in de tentoonstelling De onsterfelijke Alexander de Grote in de Hermitage Amsterdam. Met de bioscooptrailer licht de Hermitage alvast een tipje van de sluier op. Bekijk de trailer.

De trailer is gemaakt door fotograaf Erwin Olaf, die ook meewerkte aan de tentoonstelling. Olaf maakt foto's menselijk door objecten uit de tentoonstelling samen te laten smelten met foto's van een echt model. Zo laat hij de karaktertrekken en de schoonheid van Alexander zien. Rutger Hauer voorziet de trailer van een stem. De reclame is de hele maand november te zien.

"De reacties op de tentoonstelling zijn heel positief", vertelt een woordvoerder aan DagjeWeg.NL. "Bezoekers vinden de tentoonstelling mooi vormgegeven en ook het verhaal vinden ze leuk en interessant." Met de trailer hoopt de Hermitage op nog meer bezoekers.

Bekijk de opbouw van de tentoonstelling

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 9 november 2010 - 204