PVV blijft bij btw-verhoging podiumkunsten

Verdeeldheid over verhoging btw-tarief in #kunstsector

Btw-verhoging kunstsector heeft geen grote gevolgen Nieuws door

archief oud artikel 10 november 2010 Cultuur De PVV blijft bij de verhoging van het btw-tarief op podiumkunsten. De partij verhoogt het btw-tarief liever naar 19 procent, zoals voorgesteld in het gedoogakkoord tussen CDA, VVD en PVV.

De partij van Geert Wilders voelt niets voor het alternatief van de oppositie, namelijk een extra verhoging van de assurantiebelasting op verzekeringen. Het kabinet wil deze al verhogen van 7,5 naar 9,5 procent, maar een verdere verhoging naar 10,2 procent zou 90 miljoen euro extra opleveren. "Voor kunstbezoek kun je kiezen, maar elke Nederlander moet zich verzekeren. Daarom willen wij de assurantiebelasting niet nog verder verhogen," aldus PVV-Kamerlid Roland van Vliet in een artikel van het Algemeen Dagblad.

De verhoging van het btw-tarief zou geen grote gevolgen hebben voor de kunstsector. Toch wil de VVD het btw-tarief op podiumkunsten op 6 procent houden. De mogelijke verhoging van de btw in de kunstsector zorgt al langere tijd voor felle discussies. Praat mee over de Geefwet op Twitter.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 november 2010 - 372