1

Museum voor Religieuze Kunst gespaard

Uden behoudt #Museum voor Religieuze Kunst

Museum voor Religieuze Kunst Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2010 Cultuur Uden, Noord-Brabant Het was spannend voor het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Eén ding was zeker: in de huidige vorm kon het museum niet blijven bestaan. Na het bedrijfsplan, dat interim-directeur Paul van Royen vrijdag presenteerde, halen ze weer opgelucht adem. Het museum blijft definitief in Uden!

Door de collectie anders te presenteren wil het Museum voor Religieuze Kunst dubbel zoveel bezoekers trekken. Het college van B&W van de gemeente Uden staat achter het nieuwe bedrijfsplan. Dat moet ook wel, want de gemeente is ook de grootste geldschieter. Van de provincie Noord-Brabant verlangt het museum een vaste bijdrage om een nieuwe directeur te betalen. Door samen te werken met het Noordbrabants Museum hoopt het bestuur op steun. Maar ook zonder geld van de provincie kan het museum blijven bestaan.

Oog van de naald

Volgens Jeroen Smarius, voorzitter van het bestuur, is het museum door het oog van de naald gekropen. De collectie dreigde te verdwijnen uit Uden, na diverse onderzoeken die aantoonden dat het museum zo niet levensvatbaar is.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 november 2010 - 329