1

Avatar-bos in Nederland

Regisseur James Cameron betaalt #Avatarbos

Nieuws door

archief oud artikel 15 november 2010 Natuur Nederland krijgt een echt Avatar-bos. Regisseur James Cameron beloofde een miljoen bomen te planten over de hele wereld. Duizenden bomen komen naar ons landje voor het Avatar-bos met zwerfpaden en droomplekken.

De regisseur van de bioscoophit Avatar beloofde in augustus een miljoen bomen over de hele wereld te planten. Samen met Twentieth Century Fox, de producent van Avatar, is hij hier druk mee bezig. De bomen worden verdeeld over vijftien landen, waaronder Haïtie, Japan en Nederland.

Avatar-bos

Op kosten van Cameron worden er ook in Zoetermeer, Diemen en Nieuw-Vennep nieuwe bomen geplant. Bij het Bentwoud in Zoetermeer komt zelfs een heel nieuw bos: het Avatar-bos. James Cameron houdt ook bij de inrichting van het bos de hand niet op de knip. Met boomhutten in wilgen, zwerfpaden, landschapskunst en droomplekken krijgt het nieuwe stukje natuur de sfeer van de film mee.

Stichting wAarde wil de bossen verder uitbreiden. Wie wil kan zelf een boom kopen en deze in april 2011 in het filmbos planten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 november 2010 - 760

Dit past bij 'Avatar-bos in Nederland'