Ruimtereis met KLM

#KLM opent een ruimtebasis

Nieuws door

archief oud artikel 17 november 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vroeger geloofde niemand dat mensen konden vliegen, maar nu is het de normaalste zaak van de wereld. Tijd voor een stapje verder! Vanaf Curacao vliegt iedereen over drie jaar zo de ruimte in. KLM opent daar in 2014 een revolutionaire ruimtebasis.

Topman Peter Hartman vertelt enthousiast aan De Telegraaf: "Een fantastisch project, dat helemaal in de pioniersgeest van KLM past". KLM gaat in zee met de plannen van Space Experience Curacao, een Nederlands initiatief om ruimtereizen te maken vanaf de Antillen.

Volgens Ben Droste, oud-bevelhebber van de luchtmacht, maken reizigers straks een ruimtereis met het supersonische Lynx-toestel. De reis duurt zo'n veertig minuten. Op honderd kilometer hoogte voelen de inzittenden zich voor tien minuten gewichtloos. In de Lynx is plaats voor twee personen.

Gratis ruimtereis

Een kaartje voor een ruimtereis is niet goedkoop. KLM staat ingeschreven voor de eerste vluchten, die 70.000 euro kosten. Ook wil de maatschappij de promotie en ticketverkoop op zich nemen. Goede klanten van KLM hebben geluk. Zij kunnen punten sparen voor een gratis ruimtereis.

Lees opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 november 2010 - 268

Dit past bij 'Ruimtereis met KLM'

1 reactie