Volle bioscoopzalen in 2010

Recordjaar voor Nederlandse #bioscoop

Meer filmnieuws op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 18 november 2010 Toerisme Dat de Nederlander op de kleintjes let, pakt voor de bioscopen goed uit. Na een goed resultaat in 2009, lijkt de bioscoop ook dit jaar goede zaken te doen. De bezoekersaantallen stijgen naar verwachting met 4 procent en de omzet met 10 procent.

Ron Sterk, directeur van de Vereniging van Bioscoopexploitanten, verwacht voor dit jaar 28 miljoen bezoeken voor de hele sector. Vorig jaar waren dat er 27 miljoen en dat was het beste resultaat in dertig jaar tijd. "Dat gaan we dit jaar overtreffen. Dat hadden we van tevoren niet ingecalculeerd, zeker in deze tijden. Blijkbaar bieden wij relatief goedkoop en laagdrempelig vermaak", zegt Sterk op de website van Entertainment Business.

De directeur vindt dit resultaat vooral bijzonder omdat er een WK voetbal werd gespeeld met Oranje in de finale. "Vaak zijn dat rotweken voor de bioscopen", legt hij uit op Nu.nl.

Met nog een paar grote titels aan het eind van het jaar moet de schatting van Sterk uitkomen. Echte publiekstrekkers als Harry Potter, Sint en Dik Trom halen wat hem betreft de laatste bezoekers binnen.

Lees meer over:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 november 2010 - 206