1

Geldboete voor Pinkpop

Organisatie #Pinkpop bestraft met hoge boete

Vakantiehuizen en bungalows via Bungalow.net Nieuws door

archief oud artikel 24 november 2010 Toerisme Pinkpop moet diep in de buidel tasten. Het festival heeft namelijk een boete van 48 duizend euro gekregen, om het inzetten van twee buitenlandse vrijwilligers zonder werkvergunning. Organisator Jan Smeets vindt de boete onredelijk en stapt met een petitie in de hand naar de Tweede Kamer.

Een 'kronkel in de wet', noemt Smeets de volgens hem onterechte boete. "Bij arbeiders zou je nog kunnen zeggen dat het gaat om het verdringen van arbeidsplaatsen voor mensen die we een werkvergunning hebben", legt hij uit in Metro.

Smeets kan wel werkvergunningen aanvragen voor zijn vrijwilligers, maar hier zitten nogal wat haken en ogen aan. "Die moet je per werknemer drie maanden van tevoren aanvragen en de afhandeling duurt minstens een jaar", vertelt hij.

Een boete het laatste wat Jan Smeets wil. Daarom stapt hij woensdag met een petitie naar de Tweede Kamer. "Ik heb een kast vol onderscheidingen en wil dit niet op mijn kerfstok hebben. Ik heb niks gedaan." CDA-kamerlid Eddy van Hijum kondigde al aan opheldering te vragen bij Henk Kamp (VVD), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Op zoek naar een vakantiehuisje of bungalow in Nederland? Hier vind je alles!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 november 2010 - 404