Vissen en koraal in een verhuisdoos

#BurgersZoo verhuist vissen en koralen door foksucces

Dierentuinen   Nieuws door

25 november 2010 Natuur Arnhem, Gelderland Burgers 'Zoo staat voor een grote uitdaging. In totaal 250 zelfgekweekte vissen en koralen verhuizen in één transport naar vier verschillende aquariums in Denemarken. De kweek van koralen loopt zo goed, dat daar nu andere aquaria van kunnen profiteren.

Bewoners van Burgers' Ocean, het tropische koraalrifaquarium in Burgers' Zoo, gaan op reis. De Arnhemse dierentuin is in de afgelopen jaren succesvol geweest in het kweken van tropische zoutwater vissen en koralen. Nu gaan 250 van deze zelfgekweekte dieren op transport naar Denemarken. Hier krijgen ze een plaatsje in vier verschillende aquaria.

Vervoer

Het is het grootste transport ooit voor Burgers' Ocean. Alle dieren moeten voorzichtig ingepakt worden, voordat de grote reis kan beginnen. De meeste koralen en vissen krijgen een eigen plastic zak met zout water en zuurstof. Sommige dieren komen daarna in dozen van piepschuim.

Kweken

Dierverzorgers en biologen kweken al jaren achter de schermen met koralen. Deze zetten ze dan weer uit in het levende koraalrif. Doordat koralen extreem gevoelig zijn voor kleine veranderingen in temperatuur of samenstelling van het water, is het kweken erg moeilijk. In Burgers' Zoo gaat dit zo goed, dat er nu een groot aantal gedoneerd wordt aan andere aquariums.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-25 08:27:00 - 286