1

Smakelijke voorstelling

Uit eten en een theatervoorstelling

Redactioneel door

archief oud artikel 29 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Uit eten en theaterbezoek op een en dezelfde avond; ken je dat bijbehorende onrustige gevoel? Dat je zit te draaien op je stoel? Continu op je horloge kijkt, terwijl je je afvraagt of je nog een toetje kan nemen? Ze wachten namelijk echt niet met spelen tot jij je plek in de zaal hebt ingenomen. Kan dat anders?

Dat kan zeker anders! Er zijn heel wat theaters in Amsterdam die twee belangrijke ingrediënten voor een geslaagd avondje uit weten te combineren; diner én voorstelling, concert of andere vorm van entertainment samen op één locatie, op hetzelfde moment. Zeker tijdens de gure winteravonden is het toch heerlijk om niet te hoeven haasten of te hoeven verplaatsen, terwijl je dubbel kan genieten? Het Amsterdams Uitburo vond de perfecte combinaties en het enige wat je hoeft te doen is... kiezen!

Palazzo

Gaat het in Palazzo nu om het lekkere eten of om het bijbehorende spektakel met acrobatiek, slapstick en humor? In de Spiegeltent vlakbij de Arena kun je niet alleen genieten van de kookkunsten van chef Herman den Blijker, maar ook van een spectaculaire show. Beleef het zelf!

Winterparade

De Winterparade gaat in december op tournee met een 120 meter lange tafel en speelt rond de kerstdagen in de Zuiveringshal op de Westergasfabriek in Amsterdam. Terwijl je dineert met 500 mensen geniet je van een aaneenschakeling van theater, dans, muziek, kunst en poëzie. Onder andere Sanne Vogel en Christine van Stralen treden op, Maarten van Rossem zingt een kerstlied, de 'silent disco' wordt weer van stal gehaald en chef-kok André Amaro zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ga ook naar de Winterparade.

Orfeo

Jeroen Willems zingt Monteverdi's l'Orfeo terwijl culinair avonturier André Amaro - zie Winterparade - zijn mediterrane kookkunsten vertoont. De verhalen over Orpheus en opborrelende muzikale improvisaties versmelten met de smaak van het eten.

Toomler, Comedy Café, Boom Chicago

Kijk maar uit dat je je niet verslikt! Met al dat stand-up comedy geweld én eten tegelijk kan dat bij Toomler, Comedy Café of Boom Chicago zomaar eens gebeuren…

Rosse buurt

Bij zowel Casablanca Variété als Paleis van de Weemoed kun je terecht voor culinair vermaak. Op de Zeedijk word je in Casablanca Variété getrakteerd op alles wat met circus te maken heeft, zelfs de kok was vroeger acrobaat! Bij het Paleis van de Weemoed kun je in een nachtclubachtige sfeer genieten van bijzondere dinershows. Je kunt ook uitwijken naar Strand-West, waar Casablanca voor Winter-Variété haar Paradijsvogeltent heeft opgeslagen.

Cuyp-diner-concert

De Badcuyp verzorgt wekelijks een heus 'Cuyp-diner-concert'. Pop, jazz en/of wereldmuziek van wisselende muziekformaties strelen het gehoor tijdens een ontspannen diner.

Ook leuk: 30 % korting op feestelijke voorstellingen in december en januari.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 november 2010 - 722

Dit past bij 'Smakelijke voorstelling'