1

Meesterwerk Titiaan eventjes in Nederland

Sacra Conversazione te zien tot en met aanstaande dinsdag #titiaan

Artdaily.org Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Grijp nu je kans: de Sacra Conversazione, een meesterwerk van de 'beste schilder aller tijden' Titiaan, is tot en met aanstaande dinsdag te zien bij Sotheby's in Amsterdam. Het schilderij van Tiziano Vecellio moet geld opbrengen voor de bouw van een museum.

Warm licht

Een verslaggever van NRC Handelsblad zag het schilderij afgelopen vrijdag uitgepakt worden. "Als het deksel eraf gaat, straalt het warme licht van het schilderij je tegemoet", schrijft de journalist verrukt. Het is een belevenis. Waar in vroeger eeuwen koningen en keizers in de rij stonden, en Titiaan zelfs keizer Philips II jaren liet wachten, kan de eenvoudige Nederlander nu deze Titiaan in levende lijve aanschouwen. De enige andere Titiaan die in Nederland te zien is, bevindt zich in het museum Booijmans van Beuningen, het schilderij Jongen met hond in een landschap.

Bekijk 'Het heilige gesprek: Madonna en kind met de heiligen Lucas en Sint Catharina van Alexandrië' in de vestiging van Sotheby's in Amsterdam, te zien tot en met 30 november aanstaande, of nog in Londen van 4 december tot en met 8 december. Ga met NS Hispeed en boek een hotel in Londen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 november 2010 - 410