Dik Trom

Film Dik Trom naar het gelijknamige boek

Redactioneel door

archief oud artikel 1 december 2010 Cultuur Dik Trom, het bijzondere kind uit de boeken van C. Joh. Kieviet, heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Geen ouderwetse kwajongensstreken in een vroeger dorp, maar de strijd van dikke mensen tegen het ideaal van dun zijn. Een gezellige familiefilm.

Het knusse Dikkedam is een feest voor iedereen. Alle mensen zijn dik en leven uitbundig, genietend van taartjes en andere vettigheden. Dik Trom woont hier samen met zijn ouders en hij kan als de beste bommetjes maken in het zwembad. Hij is dan ook de grote held. Maar alles verandert wanneer zijn ouders verhuizen naar Dunhoven om een restaurant te beginnen. Hun grote droom lijkt in werkelijkheid toch niet zo mooi, want in Dunhoven houden de mensen helemaal niet van eten!

Dun, dunner, dunst

Uiterlijk, gezondheid en sport, dat zijn de dingen waar de inwoners van Dunhoven zich mee bezig houden. En daar houdt de familie Trom nou helemaal niet van. Bovendien kan hun restaurant vol calorieën de Dunhovenaren niet bekoren. Ook Dik Trom heeft moeite zich aan te passen in een klas vol dunne kinderen. En dan wordt hij ook nog verliefd op het dunste meisje van de hele stad! Maar deze Lieve heeft nog een bewonderaar, namelijk Viktor, de eigenwijze zoon van de sportschoolhouder. Tijdens de lokale zomerwedstrijd beslechten de rivalen hun strijd. Hoe loopt dat af?

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 december 2010 - 262

Dit past bij 'Dik Trom'