Mother and Child

Film over de band tussen moeder en kind

Redactioneel door

archief oud artikel 1 december 2010 Cultuur Hoe sterk is de band tussen een moeder en haar kind? Deze vraag staat centraal in de film Mother and Child. Een menselijk drama over drie vrouwen, die worstelen met moeilijke keuzes. Alle drie zijn ze op één of de andere manier met elkaar verbonden. Een film waar je over na blijft denken.

Als veertienjarig meisje werd Karen, gespeeld door Annette Bening, door haar moeder gedwongen om afstand te doen van haar baby. Een gebeurtenis die ze nooit meer vergeet. Met deze scène start de film start om al snel uit te komen in het heden van de vijftigjarige Karen. Als er een nieuwe liefde in haar leven komt, gaat ze toch op zoek naar haar dochter die ze nooit is vergeten.

De dochter

De onafhankelijke Elizabeth, gespeeld door Naomi Watts, is een succesvolle advocate. Ze is opgevoed door adoptieouders, maar heeft nooit de behoefte gehad om haar biologische moeder te ontmoeten. Om de controle over haar eigen leven te behouden, gebruikt ze seks om de macht te krijgen. Maar dan raakt ze zwanger van de man, Samuel L. Jackson, met wie ze een affaire heeft. Door deze nieuwe situatie wil ze wel weten wie haar moeder is.

Adoptie

De derde vrouw in Mother and Child is Lucy, gespeeld door Kerry Washington. Zij kan samen met haar man geen kinderen krijgen en wil koste wat het kost een kindje adopteren. Zelfs wanneer de biologische moeder absurde eisen aan haar stelt. Alles doet ze om haar huwelijk te redden en eindelijk de familie te krijgen waarvan ze altijd heeft gedroomd.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 1 december 2010 - 137

Dit past bij 'Mother and Child'