Hartverwarmende winterfeesten in kerstvakantie

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

#Winter evenementen vol sfeer

8 december 2010 Cultuur Het mag dan koud zijn, maar toch is het in de winter de moeite om verder te kijken dan de warme huiskamer. Reis langs magische steden met een bijzonder thema of naar het hoge noorden voor een ware poolnacht. Evenementen vol warmte.

Wanneer de avond valt schittert onze hoofdstad vol magische kerstverlichting. Vanaf 1 december tot op Nieuwjaarsdag varen veertig verlichte boten door de grachten van Amsterdam. De deelnemende schepen van Winter Magic Amsterdam ontmoeten elkaar iedere dag om half negen op de Amstel. Voor het prachtige Hermitage varen de verlichte schepen om elkaar heen. Een bijzonder tafereel. Het is mogelijk om een rondvaart te boeken op één van de verlichte boten. En op zaterdag 1 januari gaat de Best Wishes Tour van start. Een lange optocht van feestlijk in kerstsfeer verlichte boten luidt zo het nieuwe jaar feestelijk in!

Magisch Maastricht

Voor Maastricht geen winterslaap. Nee, een hele maand genieten van de sfeervolle feestdagen tijdens Magisch Maastricht. Op de Kesselskade en het Vrijthof zwieren schaatsers op de schaatsbaan. Tussendoor kun je heerlijk shoppen tijdens de special Shopping Nights. De kerstterrassen zijn verwarmd, dus je kunt gerust buiten een warme chocolademelk drinken. Een warme wafel erbij en je bent de kou vergeten. Tijdens Magisch Maastricht van 3 december 2010 tot en met 2 januari 2011 biedt de stad veel culturele evenementen. Voel de magie in Limburg.

Poolnacht Groningen

De komende winter trekken de Groningers naar de poolgebieden. Deze 'poolnacht' duurt maar liefst twee maanden, waarin alles over de poolgebieden in het voetlicht staat. Lezingen, debat, films en een fototentoonstellingen brengen dit thema allemaal op een andere manier naar voren. Vooral de klimaatverandering speelt een grote rol. Kinderen doen mee aan de WNF Speurtocht en geven de antwoorden op vragen over de poolgebieden. IJskoud water, echte poolreizigers, ontmoet ze tijdens de Groningse Poolnacht.

IJssculpturenfestival Roermond

Zeg je winter, dan zeg je sneeuw en ijs. In Roermond maken ze met deze twee ingrediënten de mooiste kunstwerken. Met het grootste indoor ijssculpturenfestival ter wereld wordt er een ode gebracht aan bekende films en de sterren van het witte doek. In totaal gebruiken vijftig professionele kunstenaars 250.000 kilo sneeuw en 250.000 kilo ijs! Wat dat oplevert? Harry Potter, Disney, Pirates of the Caribbean en nog veel meer ijskoude beelden. Het IJssculpturenfestival Roermond is te zien van zaterdag 27 november 2010 tot en met zondag 27 februari 2011.

DagjeWeg.NL is gek op de winter! En dan vooral op de kerstvakantie, kerstmarkten en de wintersportvakantie. Maak ook een prachtig magazine van de winter.

In de kerstvakantie naar de bioscoop

Weggezakt in een warme bioscoopstoel met een bak popcorn voor je neus kom je de kerstvakantie wel door. Helemaal met deze films... Kerstvakantie in de bioscoop.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:06:46 · Gepubliceerd: 2010-12-03 15:21:00 - 1039

Kijk ook bij...