Duurste boek in Teylers Museum

#BirdsofAmerica even te zien in Haarlem

Nieuws door

archief oud artikel 7 december 2010 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Een origineel van het boek The Birds of America van John James Audubon gaat vandaag onder de hamer. Voor dit duurste boek ter wereld telt de toekomstige eigenaar waarschijnlijk zo'n 6 tot 9 miljoen dollar neer. Wie een goedkoper alternatief zoekt gaat naar het Teylers Museum, waar een deel van het boek tijdelijk te zien is.

Het Teylers Museum heeft namelijk ook een exemplaar van het boek The Birds of America in de collectie. Al  in 1835 kocht het museum dit rijk geïllustreerde vogelboek van de maker John James Audubon. Toen nog voor het luttele bedrag van 2200 gulden. Ter gelegenheid van de veiling op 7 december in veilinghuis Sotheby's is dit boek vanaf vandaag weer even te zien in het Teylers Museum.

The Birds of America

In het boek The Birds of America zijn alle, in die tijd bekende, vogels van Noord-Amerika op ware grootte afgebeeld. Het boek bestaat uit vijf delen met daarin 435 platen, die de vogelschilder John James Audubon met de hand inkleurde. Het exemplaar in het Teylers Museum is erg kwetsbaar en kostbaar en is daarom maar zelden te zien. Tot en met 2 januari ligt één van de vijf delen in de vitrine van het museum.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-07 08:51:59 - 204

Dit past bij 'Duurste boek in Teylers Museum'