1

VVD-fractie spreekt tegen btw-verhoging

Eerste Kamer wil aanpassing voor #btwverhoging

Dossier 'Geefwet' Nieuws door

archief oud artikel 7 december 2010 Cultuur "Lege zalen" en een "chagrijnige samenleving", dat wil VVD-fractievoorzitter Fred de Graaf voorkomen. Zoals verwacht heeft de VVD vandaag vraagtekens gezet bij het verhogen van het btw-tarief op de podiumkunsten.

Fractievoorzitter Fred de Graaf sprak zich dinsdag uit tijdens de algemene politieke beschouwingen in de Eerste Kamer. Volgens hem is het kabinetsbeleid om kunstenaars minder afhankelijk te maken van subsidie niet te rijmen met het verhogen van het btw-tarief. Door de bezuinigingen en de verhoogde btw op toegangskaartjes vreest de VVD-fractie voor lege zalen en een chagrijnige samenleving.

De VVD-senatoren willen de btw-verhoging niet terug draaien, maar vragen het kabinet wel om andere fiscale maatregelen. Zodat bijvoorbeeld de belasting op arbeid omlaag gaat.

De Tweede Kamer stemde pas geleden wel in met de verhoging van het btw-tarief op de podiumkunsten. Deze verhoging van 6 naar 19 procent levert ieder jaar negentig miljoen euro op. Het kabinet wil ook nog 200 miljoen euro bezuinigen op cultuursubsidies.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 december 2010 - 757