1

Toon Hermans herleeft in theater

Musical over beroemde cabaretier #toonhermans

Nieuws door

archief oud artikel 10 december 2010 Cultuur Tilburg, Noord-Brabant In 2000 overleed de bekende cabaretier Toon Hermans. Nu, tien jaar later, schittert zijn talent in Toon de musical, die donderdagavond in première ging.

Veel mensen herinneren zich de liedjes en de conferences van Toon Hermans nog al te goed. Ook op YouTube zijn de optredens van de kleinkunstenaar nog steeds een hit. Afgelopen jaar stond in het teken van de herdenking van zijn talent, met als kers op de taart: een musical.

Cabaretier Alex Klaasen stond gisteren klaar om de rol Toon Hermans te vertolken in Toon de musical. Toon's echtgenote Rietje werd gespeeld door Wieneke Remmers. In de musical komen bekende conferences naar voren en krijgt het publiek Hermans te zien als echtgenoot en vader van drie zoons.

Première

Donderdagavond was de première van de musical in de Schouwburg Tilburg. De drie zonen van Hermans waren hierbij aanwezig. Na Tilburg is de musical onder andere te zien in Amersfoort en Utrecht. De complete speellijst van Toon de musical is hier te vinden.

Beroemde conference over Sinterklaas

Meer nieuws over musical lees je op DagjeWeg.NL! Een avondje uit geweest met iemand? Geef een mooi magazine cadeau.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 december 2010 - 926

Dit past bij 'Toon Hermans herleeft in theater'