1

Vrouw valt in kunstwerk Boijmans

Schade voor Museum #Boijmans van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen Nieuws door

archief oud artikel 14 december 2010 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Een bezoekster van Museum Boijmans Van Beuningen kwam zaterdagmiddag wel heel ongelukkig ten val. De vrouw werd onwel en viel midden in een kunstwerk van 300 vazen, gemaakt door Hella Jongerius. Veertig vazen sneuvelden in het ongeluk.

Het kunstwerk Coloured Vases van Hella Jongerius bestond uit 300 handbeschilderde vazen. Deze stonden in Museum Boijmans Van Beuningen op een plateau in een cirkel opgesteld. Zaterdagmiddag werd een bezoekster van het museum onwel en kwam ten val in een rij vazen. Veertig vazen vielen aan diggelen. De schade wordt geschat op ongeveer 20.000 euro. Gelukkig is Museum Boijmans Van Beuningen voor deze schade verzekerd.

Hella Jongerius

De kunstenares zelf reageert in NRC Handelsblad: "Het is een schitterend ongeluk. Ik heb lang naar de foto’s gekeken. Die omgevallen vazen, het zijn net vissen die met open monden naar adem liggen te happen." Het is voor het eerst dat het complete oeuvre van Hella Jongerius in Nederland te zien is.

Ook de volgende bezoekers kunnen het bewuste kunstwerk nog bewonderen. De vazen worden opnieuw in een cirkel opgesteld, zonder de veertig vernielde vazen.

Bekijk het verslag van RTV Rijnmond

Ook genieten van de mooiste, vreemdste of indrukwekkendste kunstwerken? Ga een dagje naar een museum!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 december 2010 - 776