1

Flevolandse natuur dakloos?

Geen geld voor groene grazers #oostvaardersplassen

Nieuws door

archief oud artikel 15 december 2010 Natuur Den Haag, Zuid-Holland Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen geld over voor een nieuwe woonplaats voor de dieren uit de Oostvaardersplassen.

De VVD, PVV en CDA willen niet dat de heckrunderen, edelherten en konikpaarden uit de Oostvaardersplassen deze winter in een groter gebied naar voedsel kunnen zoeken. Vorig jaar overleden veel groene grazers door gebrek aan voedsel en beschutting. De oplossing hiervoor was ook dieren toe te laten tot het bosgebied Hollandse Hout. Dat vindt staatssecretaris Henk Bleker (Natuur). De VVD, PVV en CDA zijn het hier niet mee eens en denken dat de dieren veel schade aanrichten aan het bestaande groen.

Maak een nachtelijke wandelingen tussen fladderende vleermuizen of ga op zoek naar grote zoogdieren in de Oostvaardersplassen. De natuurexcursies van E.C.O. Logisch helpen je op weg.

Oostvaarderswissel

Een ander idee was het creƫren van de Oostvaarderswissel, een verbindingszone tusen de Veluwe en de Oostvaardersplassen. In een motie vragen VVD, CDA en PVV het kabinet daar geen geld aan te besteden. "Om het geschikt te maken voor grote grazers zouden er onder andere ecoducten nodig zijn bij snelwegen. Daar is echt geen geld voor", zegt CDA-kamerlid Henk Jan Ormel.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 december 2010 - 313

Dit past bij 'Flevolandse natuur dakloos?'