1

Kröller-Müller koopt werk van 2,5 miljoen euro

The Paintings op de #Veluwe

Kröller-Müller museum en beeldentuin Nieuws door

archief oud artikel 16 december 2010 Cultuur Otterlo, Gelderland De tentoonstelling The Paintings (with Us in the Nature) blijft voor altijd in het Kröller-Müller Museum. Het museum kocht het werk met een waarde van 2,5 miljoen euro.

De werken van The Paintings vullen een enorme zaal. De makers Gilbert & George noemen het een "nieuw, romantisch, treurig, prachtig kunstwerk." Volgens het Kröller-Müller Museum geeft het werk "uitdrukking aan de gemengde gevoelens van twee beeldend kunstenaars die zich in een overweldigend landschap op de rol en betekenis van kunst bezinnen."

Enorm

De omvang van The Paintings is enorm. Daarom zal het één keer in het jaar of om het jaar te zien zijn in het museum. Om bezoekers nu nog te laten genieten van de aankoop is de tentoonstelling verlengd tot 20 februari 2011.

DagjeWeg.NL bezocht laatst het Kröller-Müller Museum. Lees de reportage: Wie was Helene Kröller-Müller?.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 december 2010 - 292

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!