1

Sober nieuwjaar voor Amsterdam

Politie te druk met zedenzaak voor #nieuwjaarsnacht

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 17 december 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Burgemeester Eberhard van der Laan kiest dit jaar misschien voor een sobere oudejaarsnacht in Amsterdam. Voor de normale uitbundige viering is er te weinig politiecapaciteit. De politie is grotendeels bezet door de omvangrijke zedenzaak rondom Robert M.

Burgemeester Eberhard van der Laan sprak zich gisteren uit tegen de televisiezender AT5. Want hij maakt zich zorgen over de oudejaarsviering in Amsterdam. Door de omvangrijke zedenzaak rondom Robert M. heeft de hoofdstad niet voldoende politiecapaciteit. Voor de enorme feesten op bijvoorbeeld het Museumplein zijn er veel politieagenten nodig. De gemeente vergadert nog over de mogelijkheid om de hulp in te roepen van andere politiekorpsen. Maar misschien is dat heel moeilijk, want het is overal oud en nieuw en iedere stad heeft politie nodig. Van der Laan sluit dus niet uit dat de nieuwjaarsnacht dit jaar niet doorgaat.

Wat is er nog meer te doen in de hoofdstad? Alle actuele activiteiten in Amsterdam (22)! Maak ook een mooi magazine van oud & nieuw of maak een echte Kerstglossy.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 december 2010 - 195