NK schaatsmarathon op natuurijs

Wanneperveen verzorgt kampioenschap #schaatsen

Toppers onder de schaatsbanen Nieuws door

archief oud artikel 21 december 2010 Met ijs van vijftien centimeter dik wist het Overijsselse meer Belterwiede zich te verzekeren van een groots evenement. Aanstaande donderdag verrijden de marathonschaatsers hier het NK marathonschaatsen op natuurijs. De organisatie verwacht duizenden bezoekers.

Ze zijn er vroeg bij dit jaar, de marathonschaatsers. Nog nooit eerder werd een NK marathonschaatsen al op 23 december op natuurijs verreden. In 1995 en 1996 was het NK op 30 december, nu is dit dus zeven dagen eerder. Na de meting van de ijsdikte gaf de KNSB gisteren toestemming voor het evenement op de Belterwiede. De ijsclub uit Wanneperveen heeft de organisatie in handen.

NK marathonschaatsen

Donderdag rijden de dames 70 kilometer en de heren 100 kilometer. Om half negen starten de profs, de dames gaan om half elf van start en de heren volgen om kwart over één. Het ijs ziet er goed uit en heeft bijna overal de gewenste dikte van vijftien centimeter. In februari dit jaar werd het NK marathonschaatsen verreden op het Zuidlaardermeer. Jorrit Bergsma en Maria Sterk behaalden toen de nationale titels.

DagjeWeg.NL houdt ook van schaatsen en zocht alvast de leukste schaatsbanen voor je uit!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 december 2010 - 1077