1

Spoorloos schilderij terecht

"KLM raakt schilderij kwijt" #KLM

Gemeentemuseum Den Haag Nieuws door

archief oud artikel 21 december 2010 Opmerkelijk Schiphol, Noord-Holland Het is de nachtmerrie van elke reiziger: je komt na een lange reis aan op het vliegveld en bij de bagegeband blijkt je koffer er ineens niet bij te liggen. Dat overkwam de eigenaar van een kostbaar schilderij. Gelukkig was de nachtmerrie snel voorbij en meldt De Telegraaf dat de KLM de koffer weer heeft gevonden.

Na een lange reis met de KLM tussen New York en Amsterdam was een grote koffer met daarin een kostbaar schilderij zomaar verdwenen. "Een kist van 3 meter bij 2.80 meter, die raak je toch niet zomaar even kwijt?", vertelde de eigenaar wanhopig. En inderdaad was het schilderij weer snel gevonden. "Het staat bij ons in de kluis en de eigenaar is inmiddels op de hoogte gebracht."

Hamburg

Het schilderij is getiteld Hamburg en maakt deel uit van een serie van kunstenaar Matthew Day Jackson over door oorlog verwoeste steden. Kreuk was op weg naar Gemeentemuseum Den Haag, aan wie hij het kunstwerk vijf jaar ter beschikking zou stellen.

Lees meer opmerkelijk nieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 december 2010 - 144