Voltooiing Scheepvaartmuseum nabij

Jaren verbouwen in 2011 ten einde voor #scheepvaartmuseum

Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 21 december 2010 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Al sinds 2007 zitten de deuren van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam potdicht. Maar het einde van de grootschalige verbouwing is in zicht. In september mag het bezoek weer naar binnen om de nieuwe inrichting en tentoonstellingen te bewonderen.

De verbouwing van het Scheepvaartmuseum duurt al een stuk langer dan gepland. Het was de bedoeling dat het museum in 2009 klaar zou zijn, maar door het aanvragen van vergunningen liep het museum vertraging op. Het nieuwe museum wordt in het voorjaar 2011 opgeleverd. De inrichting moet in september klaar zijn. Ook het VOC-schip Amsterdam ligt dan helemaal gerenoveerd weer aan de steiger. Klaar voor bezoekers!

Scheepvaartmuseum


Het Scheepvaartmuseum beheert één van de grootste maritieme collecties van de wereld. Een renovatie van het gebouw was nodig, omdat deze te klein was voor het aantal bezoekers en geen goede klimaatregeling had voor de collectie. Het gebouw krijgt nu grotendeels het oorspronkelijke ontwerp van Daniël Stalpaert terug.

Ook het Groninger Museum is gerenoveerd. Bekijk het resultaat! Lees: Ontdek metamorfose Groninger Museum

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 december 2010 - 316