Wandelen is leuk!

Huizer Museum Het Schoutenhuis |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Recensie Hou Van Holland Wandelbox

31 december 2010 Toerisme Landelijk Met de Hou Van Holland - wandelbox ontdek je de leukste wandelingen door de stad en in de natuur.

In de Hou Van Holland- wandelbox vind je tweehonderd wandelroutes die je langs de mooiste plekken van Nederland brengen. Aangevuld met tips voor een lekkere lunch, een kop koffie of een leuk museum staat de box garant voor een perfect dagje uit. Van de Kaapse Bossen en Nationaal Park Veluwezoom tot Amsterdam, Nijmegen en Makkum. DagjeWeg.NL licht alvast een tipje van de sluier op.

Stadswandelingen

Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Huizen, een historisch dorp aan het Gooimeer. Hier ontdek je de typisch Huizerse klederdracht in het Huizer Museum Het Schoutenhuis. Voor een lekker hapje rijd je naar de Haven van Huizen. Maar ook een bekendere plaats als Franeker komt in dit boekje tot leven. Deze stad was ooit één van de oudste universiteitsteden van Nederland. De universiteit is de verdwenen, maar de studentikoze gezelligheid is gelukkig gebleven. Hier vind je bijvoorbeeld het oudste en nog altijd werkende planetarium van Europa, het Eise Eisinga Planetarium. En ook als er een Elfstedentocht komt, ben je in Franeker aan het goede adres. De leukste plek om te blijven overnachten tijdens de tocht der tochten is bed & breakfast Teuntje Dokkum. Er zijn vier kamers, ingericht in hippe Hollandse stijl, een lounge met spelletjes en een fijn dakterras.

Struinen door de natuur

Heb je groene vingers? Trek dan de natuur in! Ook dat kan met deze prachtige wandelbox. Maak eens een rondje over de Loonse en Drunense Duinen. Hier zijn de zandvlaktes altijd al wit, ook zonder sneeuw. Het gebied is populair bij wandelaars en het kan er dus erg druk zijn. Maar op een rustige dag hoor je hier alleen het geluid van vogels en krekels. Een wandeling door de Brabantse duinen kan vermoeiend zijn, want ploegen door het mulle zand gaat altijd niet altijd makkelijk. Maar daar krijg je dan wel een prachtig uitzicht voor terug. Een koninklijke wandeling maak je in de bossen van de Lage Vuursche. Kasteel Drakensteyn en Landgoed Groeneveld liggen ook in dit gebied. Na een dagje in het bos is het heerlijk genieten van een versgebakken pannenkoek bij Pannenkoekenrestaurant 't Jagershuis. Lage Vuursche wordt namelijk ook wel het pannenkoekendorp van 't Gooi genoemd.

Waardering

De 200 wandelroutes brengen je langs de mooiste plekken die ons land rijk is. De routes zijn verdeeld over twee boeken van elk 336 pagina’s. Het ene boek bundelt 100 wandelingen door de mooiste natuurgebieden, het andere 100 wandelingen door de leukste steden en dorpen. De pagina's zijn overzichtelijk en leuk ingedeeld. Met verschillende kadertjes en landkaarten wordt alles duidelijk. Waar moet je heen? En wat mag je echt niet missen? Opmerkelijke feiten maken de wandelingen extra speciaal. Zoals de perfecte tijden om een oehoe of wild zwijn tegen te komen. De box met twee boekjes is een eyecatcher voor in de kast en één boekje past zo in je tas voor tijdens de wandeling. DagjeWeg.NL is overtuigd!

DagjeWeg.NL-waardering:

Nog meer wandeltochten vind je op DagjeWeg.NL. Maak daarna van een heerlijke wandeldag een prachtig fotomagazine. Zo blijft je herinnering aan de wandeling altijd bewaard!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-04-28 11:07:08 · Gepubliceerd: 2010-12-27 11:42:22 - 1283