1

Lekker thuis met Oud en Nieuw

Nieuws door

archief oud artikel 30 december 2010 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Uit onderzoek van de Staatsloterij blijkt dat de Nederlands Oud en Nieuw in grote getale gaan vieren. Het liefst wordt er gewoon thuis geproost op het nieuwe jaar.

Oud en Nieuw blijft een populaire feestavond, 77% van de Nederlands geeft aan het te gaan vieren. Opvallend hierbij is dat inwoners uit de provincie Friesland met 85% het meest Oud & Nieuw vieren van alle provincies in Nederland. De meerderheid viert het traditioneel thuis (54%) in familie- en vriendenkring. Eén op de tien Nederlanders geeft aan het leuk te vinden om naar een feest buiten de deur te gaan. Maar dan wel pas na twaalven.

Wenskaart

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrienden en familie elkaar bij voorkeur persoonlijk, per sms, met een wenskaart of via een telefoontje een goed nieuwjaar toewensen. Er wordt niet zoveel gebruik gemaakt van social media, zoals Hyves, Facebook en Twitter. Veel mensen vinden dat te onpersoonlijk.

Goede voornemens

Goede voornemens worden steeds minder populair. Driekwart de ondervraagde geeft aan zich niet druk te maken over moeilijk na te komen voornemens. Wel zou de Nederlander meer vrije tijd en een betere relatie met zijn of haar partner willen.

Houd al het nieuws over Oud en Nieuw bij en op DagjeWeg.NL zijn ook de beste nieuwjaarsfeesten te vinden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 december 2010 - 387

Dit past bij 'Lekker thuis met Oud en Nieuw'