1

Paleis Soestdijk op slot

Paleis alleen vandaag nog open voor publiek #soestdijk

Opera met blauw bloed Nieuws door
Jan Altenburg van de Rijksgebouwendienst geeft zijn kijk op de nieuwe mogelijkheden voor het paleis. Beluister het geluidsfragment van de NOS.

archief oud artikel 31 december 2010 De laatste rondleiding door Paleis Soestdijk wordt vandaag gegeven. Vanaf morgen sluit het paleis haar deuren voor publiek. In de afgelopen vier jaar bezochten 550 duizend mensen het voormalige thuis van koningin Juliana en prins Bernhard.

Paleis Soestdijk is sinds 1971 eigendom van de staat. En toen prins Bernhard in 2004 overleed werd besloten het paleis open te stellen voor publiek. Twee jaar later kregen de eerste bezoekers een rondleiding. In de afgelopen vier jaar volgden 550 duizend mensen hen in hun weg door het koninklijke onderkomen. Vandaag wordt de laatste rondleidin gegeven. Het heeft geen zin om vandaag nog naar Baarn af te reizen, want de kaarten zijn al wekenland uitverkocht.

De Rijksgebouwendienst gaat nu op zoek naar een nieuwe bestemming voor het paleis. Er werd al geopperd om het Nationaal Historisch Museum in het paleis onder te brengen. In februari hoopt de Rijksgebouwendienst met een definitief plan te komen. Wat al vast staat voor volgend jaar is de opvoering van de opera Orfeo ed Euridice op de hofvijver van het paleis.

Jan Altenburg van de Rijksgebouwendienst geeft zijn kijk op de nieuwe mogelijkheden voor het paleis. Beluister het geluidsfragment van de NOS.

Paleizen

Nu Paleis Soestdijk haar deuren sluit moet u misschien op zoek naar een ander dagje uit. DagjeWeg.NL verzamelde nog meer paleizen voor u!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 december 2010 - 592