Wilde zwijnen echt wild

Domein Hof te Dieren |  deel via WhatsApp | Nieuws door

#Zwijnen vallen mensen aan in Gelderland

4 januari 2011 Natuur Dieren, Gelderland Wandelaars rond landgoed Hof in Dieren opgelet: wilde zwijnen zijn daar echt wild en vallen soms bezoekers aan.

Volgens de beheerder van het landgoed, Wilke Schoenmaker, denken de de zwijnen dat de bezoekers eten bij zich hebben. Sommige bezoekers voeren de dieren, waardoor de zwijnen denken dat alle mensen voedsel bij zich hebben. Dat vertelt hij aan dagblad de Gelderlander. Vroeger hebben zwijnen bezoekers wel eens op de grond gegooid. Zo hoopten de dieren dat er voedsel uit hun zakken zou vallen. "Toen hebben we enkele exemplaren moeten afschieten. Dat willen we voorkomen, daarom gaan we dinsdag waarschuwingsborden plaatsen", vertelt Schoenmaker.

Voedsel

Wilde zwijnen eten voornamelijk plantaardig voedsel zoals eikels, kastanjes, knollen en groene plantendelen, maar ook dierlijk voedsel als aas, regenwormen, insectenlarven en knaagdieren en er zijn meldingen dat ook hertenkalveren ten prooi vielen. Meestal wroeten ze met hun gevoelige snuit in de bosbodem. Maar soms hopen de dieren dat mensen ook wat lekkers bij zich hebben.

Wilde zwijnen voeren

Lees meer nieuws over zwijnen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-04 13:46:19 - 356