Het Behouden Huys in 3D

#ReinoutOerlemans verfilmt ontdekkingsreis Willem Barentsz

Bioscopen Nieuws door

archief oud artikel 5 januari 2011 Cultuur Reinout Oerlemans maakt een 3D-film over de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. Deze avonturier onderzocht de zeeën van Nova Zembla en Spitsbergen. Uiteindelijk strandde hij op Nova Zembla, waar hij na een barre winter overleed.

Eyeworks, het bedrijf van Oerlemans, is nu op zoek naar geschikte locaties op IJsland en Spitsbergen. Dit schrijft het NRC Handelsblad. De film over Willem Barentsz wordt de tweede productie van Reinout Oerlemans. Hij debuteerde in 2009 met Komt een Vrouw bij de Dokter.

Willem Barentsz

Willem Barentsz was een ontdekkingsreiziger, die drie reizen maakte om een scheepvaartroute te vinden van de Atlantische Oceaan door de Arctische Oceaan naar de Grote Oceaan. Hij ontdekte hierbij Spitsbergen en Bereneiland. Tijdens zijn laatste reis kwam hij met zijn bemanning vast te zitten in het ijs bij Nova Zembla. Van het aangespoelde drijfhout maakten ze een huis, bekend als Het Behouden Huys. Hier brachten ze de winter door. In de lente vertrokken de zestien mannen naar de bewoonde wereld, maar Barentsz stierf een week na vertrek. Zijn mannen werden opgepikt door een Nederlands handelsschip.

Vind alle bioscopen in Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 januari 2011 - 650