Hitmusical Miss Saigon komt terug

Fortis Circustheater |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Miss #Saigon exclusief in Beatrix Theater

10 januari 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht Vijftien jaar na de oorspronkelijke premièredatum komt de hitmusical Miss Saigon dit najaar terug naar Nederland. Zes maanden lang is de musical exclusief te zien in het Beatrix Theater. Stanley Burleson vertolkt één van de belangrijkste hoofdrollen.

In 1996 beleefde Miss Saigon haar Nederlandse première in het Circustheater in Scheveningen. Zo'n drie jaar later op 4 juli 1999 viel het doek voor de succesvolle musical na 908 voorstellingen. Nu presenteert Joop van den Ende Theaterproducties Miss Saigon met een vernieuwd decor in het Beatrix Theater. Hier is de muscial zes maanden lang te zien van Stanley Burleson neemt één van de belangrijkste hoofdrollen op zich als De Regelaar. Wie de andere hoofdrollen spelen wordt binnenkort bekend gemaakt. De hoofdrollen in Miss Saigon waren in 1996 voor Linda Wagenmakers (Kim), Tony Neef (Chris) en Willem Nijholt (De Regelaar). Stanley Burleson speelde toen de rol van John.

Musical

Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties over Miss Saigon: "Naast Les Misérables is Miss Saigon de meest bepalende musicals aller tijden. Het is een voorstelling die wereldwijd vele generaties in aanraking heeft gebracht met het fenomeen musical. Dat geldt voor de acteurs maar ook voor het publiek. Inmiddels is er een nieuwe generatie publiek die mijns inziens ook de kans moeten krijgen deze intrigerende musical in Nederland te zien."  

Miss Saigon

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnam oorlog en de eerste jaren daarna. Chris, een Amerikaanse soldaat, wordt verliefd op het Vietnamese meisje KIM. Maar na de plotselinge ontruiming van Saigon raken ze elkaar kwijt. Chris gaat vervolgens terug naar de VS. Vinden zij elkaar ooit weer terug? Het verhaal is gebaseerd op de opera Madame Butterfly van Puccini.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-10 10:13:49 - 725