1

Dassenverhuizing kost 300.000 euro

Chip voor #dassen plundert portemonnee Ede

Dagje Ede Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Natuur Ede, Gelderland Een verhuisdoos kost meestal niet meer dan een paar euro, toch heeft de verhuizing van vier dassen driehonderdduizend euro gekost.

De dassen moesten verhuizen van Ede naar de Achterhoek. Anders kon de gemeente de nieuwe woonwijk Kernhem niet afbouwen. Hiervoor werd kennisinstituut Alterra om hulp geroepen. Zij gaven de dassen een chip en brachten de dieren naar een dassenburcht in de Achterhoek. Burgemeester Cees van der Knaap vertelde in zijn nieuwjaarstoespraak dat de verhuizing driehonderdduizend euro heeft gekost.

De verhuizing van twee dassen verliep donderdag succesvol, meldde de gemeente vrijdag al. Volgens deskundigen is de Achterhoek een 'ideale leefomgeving' voor de dieren. Ze verkeren in goede gezondheid. Hoe het met de twee andere dieren is, is onduidelijk.

Volgens deskundigen is de Achterhoek een 'ideale leefomgeving' voor de dieren.

Europese das

De Europese das is een uitzondering op alle andere dassensoorten. Hij leeft als enige in familiegroepen in een burcht. De Europese das graaft ook de meest complexe gangenstelsels, andere dassensoorten graven een veel simpeler hol.

Lees meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2011 - 689

Dit past bij 'Dassenverhuizing kost 300.000 euro'

4 reacties: