1

Zo fit als een astronaut

Internationale astronautenwedstrijd van start #spaceexpo

Space Expo Noordwijk Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Wetenschap Noordwijk, Zuid-Holland Twaalf Nederlandse schoolklassen strijden vanaf vrijdag in een internationale astronautenwedstrijd. De kinderen starten bij het ruimtemuseum Space Expo Noordwijk. Daarna gaan ze op hun school verder met de wedstrijd.

Wat moet je doen om astronaut te worden? Gezond eten en veel sporten, dat is erg belangrijk voor een ruimtevaarder. Twaalf Nederlandse schoolklassen ondervinden dit de komende acht weken aan den lijve. In de Space Expo in Noordwijk starten ze vrijdag met de internationale astroutenwedstrijd Mission X. Dit is een pilotproject waar scholen uit de hele wereld aan meedoen.

Space Expo

Tv-presentatrice Mylène Gordinou presenteert de lancering van Mission X in Space Expo. Driehonderd kinderen beginnnen hier met hun training onder toeziend oog van olympisch kampioen zwemmen Pieter van den Hoogenband. ESA-astronaut Paolo Nespoli, die aan boord van het ruimtestation ISS zit, spreekt de kinderen toe. Na het evenement gaan de kinderen op school bezig met trainingsmodules over coördinatie, ruimtelijk inzicht, uithoudingsvermogen en kracht. Daarmee kunnen ze punten verdienen en uiteindelijk de wedstrijd winnen.

Astronaut worden?

In Space Expo Noordwijk leer je alles over ruimtevaart. Kom eens samen met je klas en ontdek bijvoorbeeld hoe astronauten slapen! Voor schoolklassen zijn er verschillende lespakketten, waarbij de kinderen leuke experimenten uitvoeren.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-11 09:55:37 - 321


-advertentiepositie-