Babyboom begint in Apenheul

Pasgeboren babygorilla in #Apenheul

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Natuur Apeldoorn, Gelderland Gisterochtend ontdekten verzorgers in Apenheul de eerste spruit van het nieuwe jaar. Gorillamoeder Mandji zat met een klein apenmeisje in haar armen. De kleine gorilla is een beetje aan de kleine kant, maar lijkt verder wel gezond.

De kleine gorilla heeft nog geen naam, die krijgt ze later. Het kleintje is alweer het zesde kind van vader Jambo. In oktober 2007, een jaar na Jambo's komst naar Apenheul, werd zijn zoontje Mapasa geboren. Op dit moment zijn er nog vier gorilla's zwanger in de Apeldoornse dierentuin. Zoveel tegelijk, dat is zeker bijzonder! Als Apenheul in maart weer opent, is er waarschijnlijk nog een kleine gorilla bij gekomen.

Gorilla's


Gorilla's zijn dan wel grote apen, hun jongen zijn nogal klein. Hun geboortegewicht ligt normaal gesproken tussen de drie en vier pond. Een volwassen vrouwtje kan wel 100 kilo wegen. De bevalling gaat in de regel dan ook snel en gemakkelijk. Gorilla Mandji kreeg de pasgeboren baby gewoon midden in de gorillagroep en zit ook nu niet apart.

Meer nieuws uit de dierentuinen lees je op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2011 - 464

Dit past bij 'Babyboom begint in Apenheul'