1

Eurosonic en Noorderslag in Groningen

Vier dagen lang Eurosonic/Noorderslag

Nieuws door

archief oud artikel 13 januari 2011 Cultuur Groningen, Groningen Net als ieder jaar opent het Groningse Eurosonic/Noorderslag het festivalseizoen. Spannende nieuwe popsensaties uit Europa (Eurosonic) en Nederland (Noorderslag) staan vier dagen lang op het podium in Groningen.

Dit jaar is Nederland het focusland van het festival Eurosonic. Daarom is ook vandaag en morgen het Nederlandse repertoire goed vertegenwoordigd. Door de hele stad zijn er vanaf 20:00 uur concerten te bezoeken. Helaas waren alle kaartjes voor het festival binnen de kortste keren uitverkocht. Vanavond treden onder andere Laura Jansen, Alain Clark en Waylon op. Ook op zaterdagavond viert de Nederlandse pop hoogtij. Onder andere Perquisite en The Opposites laten hun gezicht zien.

Eurosonix / Noorderslag

Eurosonic is een driedaags popmuziekfestival, dat samen met Noorderslag het Noorderslag Weekend vormt in de stad Groningen. Overal in de stad treden er tijdens Eurosonic artiesten op uit Europa en Nederland. En dat niet alleen op de podia, maar ook in cafés, kerken en openbare gebouwen. Bij Noorderslag op zaterdagavond ligt de focus op de Nederlandse popmuziek.

Prijzen

Tijdens Noorderslag wordt ieder jaar de Popprijs en de Pop Pers Prijs uitgereikt. Woensdag begon Eurosonic met de uitreiking van de Festival Awards. Ook naar het festival in Groningen? Stel je eigen festivalprogramma samen met de apps voor Eurosonic en Noorderslag. De apps kun je hier downloaden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 januari 2011 - 633

Dit past bij 'Eurosonic en Noorderslag in Groningen'