Zelfverdediging voor kids

Workshops weerbaarheid voor #kinderen

Nieuws door

archief oud artikel 14 januari 2011 Sport Tilburg, Noord-Brabant Hoe worden kinderen weerbaarder, zonder hen angst aan te jagen? Stichting Kidpower leert kinderen op een positieve manier zichzelf te beschermen tegen grensoverschrijdende gedrag van anderen. Door een workshop zelfverdediging leren ze om te gaan met pesten en misbruik.

Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de workshop. Tijdens de workshop doen ze mee aan rollenspellen en spelletjes. De gespeelde situaties verschillen van een pestkop op school tot het omgaan met vreemden. De workshop wil het onderwerp positief benaderen en er worden dan ook geen enge dingen vertelt. Aan het einde van de middag leren ze zich fysiek te verdedigen.

Kracht

De Stichting Kidspower gaat er van uit dat kinderen de kracht hebben om alert te zijn, grenzen aan te geven en de juiste beslissingen te nemen. Ook leren de kinderen door de workshop hoe ze de juiste hulp in kunnen schakelen. Op die manier kun je een hoop misbruik en pestgedrag voorkomen in contact met vreemden en in noodsituaties.

Kijk in op de website van Kidpower voor informatie over de workshops. De eerstvolgende workshop is op 30 januari 2011 in Tilburg.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 januari 2011 - 443

Dit past bij 'Zelfverdediging voor kids'