1

Geen subsidie voor Nieuwe Kerk Delft

#bezuinigingen treffen ook kerken

Nieuwe Kerk   Nieuws door

17 januari 2011 Cultuur Delft, Zuid-Holland Slecht nieuws voor de Nieuwe Kerk in Delft. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft de aanvraag voor subsidie afgewezen.

Vorige week werd bekend dat 45 monumenten worden gespekt met een subsidie. In totaal is er 27 miljoen euro beschikbaar voor het herstel van verschillende monumenten. De Nieuwe Kerk hoort hier niet bij.

Per provincie komen maximaal vier projecten in aanmerking voor subsidie.

Financiële problemen

Per provincie komen maximaal vier projecten in aanmerking voor subsidie. De projecten die het minste geld hebben, komen het eerste aan de beurt. De Nieuwe Kerk valt hier buiten, maar heeft wel financiële problemen. De kerk ondergaat een grote restauratie, voor het laatste deel van de restauratie is nog dertien miljoen euro nodig. De Hervormde Gemeente hoopt alsnog de helft hiervan van de gemeente te krijgen.

Grafkelder van Oranje-Nassau

In de Nieuwe Kerk zijn Willem van Oranje en 45 andere leden van het Huis van Oranje bijgezet. De grafkelder is flink uitgebreid en bestaat nu uit één kleine kelder en één grote kelder. Prins Bernhard is op 11 december 2004 als laatste bijgezet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-17 13:31:47 - 529