1

Zingen tegen Urkse windmolens

Urk wil geen 86 #windmolens voor de deur

Nieuws door

archief oud artikel 17 januari 2011 Natuur Urk, Flevoland Bijna honderd windmolens komen te liggen voor de deur van Urk. De Urkers zijn het hier niet mee eens en zingen volgende week in Den Haag protestliederen. Zo hopen zij het idee voor een windmolenpark omver te blazen.

Onder leiding van dirigent Jaap Kroon, de burgemeester van Urk zingen de Urkers volgende week donderdag 27 januari protestliederen in Den Haag. Door de liederen moeten politici nog een keer kijken of de windmolens ook niet naar een andere locatie kunnen.

De belangrijkste bezwaren van de Urkers zijn de aantasting van het dorpsgezicht en de natuurlijke openheid van het IJsselmeer.

Het belangrijkste bezwaar van de Urkers is de aantasting van het dorpsgezicht.

Maxime Verhagen

Minister Maxime Verhagen praat binnenkort met de burgemeester van Urk over verplaatsing van de windmolens. "We hebben het alternatief van verplaatsing van molens naar Dronten en Lelystad met hem besproken", vertelt Marianne Luyer, lijstrekker van het CDA in Flevoland."Er zijn geen toezeggingen gedaan, maar wel werd afgesproken dat een en ander een vervolg krijgt in een later gesprek met de burgemeester van Urk."

Lees meer nieuws over Urk op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 17 januari 2011 - 216

Dit past bij 'Zingen tegen Urkse windmolens'