Oudste orang-oetan van Europa erg ziek

Verliest #Apenheul orang-oetan Karl (50)?

Bezoek Karl voordat het te laat is! Nieuws door

archief oud artikel 18 januari 2011 Natuur Apeldoorn, Gelderland Apenheul is bang de orang-oetan Karl te verliezen. De oudste mannelijke orang-oetan van Europa is erg ziek.

Orang-oetan Karl vierde vorig jaar april zijn 50e verjaardag. Of de beroemdste aap van Apenheul de 51 haalt, is onzeker. Karl kampt al een tijd met gezondheidsproblemen. De laatste weken ging hij erg achteruit en is daarom onderzocht door een dierenarts. Een concrete oorzaak vond de dierenarts niet, behalve drie slechte kiezen. Deze zijn verwijderd in de hoop dat Karl dan op zal knappen.

Hoe lang?

"Het is een kwestie van kijken hoe lang hij het volhoudt", zegt een voorlichter van de Apeldoornse dierentuin. Via Twitter laat de Apenheul DagjeWeg.NL weten dat ze er nog niet vanuit gaan dat Karl overlijdt. "Hij is erg ziek, maar we hopen nog altijd op herstel."

De oude Karl is een opvallende verschijning met zijn grote wangplaten en lange haren. In juni vorig jaar schilderde hij een recordbedrag van 5.000 euro bij elkaar. Unilever Benelux kocht het schilderij en is de trotse eigenaar van een echte 'Karl'.

Karl is een Borneo orang-oetan. Deze aap wordt 110 tot 140 centimeter lang, 40 tot 80 kilogram zwaar en bereikt een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.
'Kijken hoe lang hij het volhoudt'
Blijf via DagjeWeg.NL op de hoogte van de situatie van Karl.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 januari 2011 - 491