Jan Terlouw zoekt oplossing Groninger Forum

Dagje uit in Groningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nieuw plan voor cultuurpaleis in #Groningen

20 januari 2011 Cultuur Groningen, Groningen Jan Terlouw, bekend schrijver en D66-coryfee, gaat op zoek naar een nieuw plan voor het Groninger Forum. Provincie en gemeente ruziƫn over de invulling van de Grote Markt en het te bouwen cultuurpaleis. Met een sterker concept moet een commissie de verschillende partijen bijeen brengen.

De gemoederen tussen de gemeente Groningen en de Provinciale Staten liepen al hoog op over de nieuwe invulling van de Grote Markt. De Provinciale Staten weigerden 35 miljoen euro neer te tellen voor de vernieuwing en het daar bijbehorende cultuurpaleis in de stad. Vervolgens dreigde de gemeente naar de rechter te stappen om het geld alsnog op te eisen. Een commissie onder leiding van oud-D66'er Jan Terlouw moet nu met een nieuw plan komen.

Waarde Groninger Forum

Met een sterker en commerciëler concept moet de commissie ook de Provinciale Staten overtuigen van de economische waarde van het cultuurpaleis. In het Groninger Forum moeten bibliotheek, archief, bioscoop en de historische collectie van het Groninger Museum een plaatsje vinden. Hans van Velzen, directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, en Jan Willem Sieburgh, voormalig zakelijk directeur van het Rijksmuseum, staan Terlouw bij. Het nieuwe plan moet in april klaar zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2011-01-20 08:20:21 - 437