1

Van Dongen van Boijmans naar Parijs

Succesvolle expositie uit #Boijmans van Beuningen

Nieuws door

archief oud artikel 25 januari 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Met 205.000 bezoekers is de expositie De grote ogen van Kees van Dongen één van de meest succesvolle van de afgelopen. Het Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris deelt graag in het succes van Boijmans Van Beuningen en neemt de tentoonstelling mee naar Parijs.

Vooraf rekende Boijmans Van Beuningen maar op 130.000 bezoekers voor De grote ogen van Kees van Dongen. Uiteindelijk trokken in vier maanden 205.000 mensen naar Rotterdam om zijn werk te bewonderen. Vanaf eind maart schittert de Rotterdamse kunstenaar in het Parijse Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris.

De interesse uit Parijs kwam niet onverwacht. Kees van Dongen woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in de Franse hoofdstad. In De grote ogen van Kees van Dongen waren representatieve voorbeelden van zijn vroegste portretten en zijn meest extravagante Parijse werken te zien. Belangrijk in de tentoonstelling waren de schilderijen die hij maakte naar aanleiding van zijn reizen naar Egypte, Marokko en Spanje.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 januari 2011 - 349

Dit past bij 'Van Dongen van Boijmans naar Parijs'